A kezelések nem minden bőrállapotú és alap bőrtípusú vendég, páciens számára megfelelőek, illetve a megfelelő betegkövetés és életszerű eredmény megvitatása létfontosságú.
A jelenlegi álláspont szerint a magasan fókuszált UH olyan proliferatív változásokat: mesterséges ödémát, hámréteg megvastagodást eredményez amelyek együttesen adják a jó konzisztenciált, újrastrukturált bőrt.

Sok esetben tévesen több évtizedes fiatalodást ígérnek anélkül hogy tudnák és tisztában lennének a várható hatással.

A HIFU kezelés során alkalmazott Gúla elv:

A gúla elvet az UH gyártók találták ki akik megalkották néhány éve a HIFU fejegységeket. Ennek alapján alulról felfelé haladva termo-koagulációs pontokat, majd hálókat alkottak, melyek párhuzamosan egymásra épülve a hámréteg felé haladva (sejtek osztódása és az ödéma hatás miatt) megfeszítették a bőrfelszínt. Ez természet lifting funkciót adott.

hifu-kep2

 

HIFU Gúla elv
hifu-kep-4-iskin-kft

Az első képen a naso-labiális redő lett drámaian telt, feszes és elsimult ennek oka a hölgy vékony felhámú bőre melynek következtében a három rétegben történő kezelés eredményekképpen ( 4.5mm, 3mm, 1.5mm) az utolsó zóna ütések (1.5mm) igen kiterjedt ödémát eredményeztek.

hifu-iskin-kft

A második képen kifejezetten a „húsos” mélyterületeken ért ütések értek igazán célba és tették meg feszesítő hatásukat a vendég bőrén. A 4.5 mm-es fejegység SMAS mélységben lévő tartománya, összerántotta és pontszerűen denaturálta a területet, ezzel mintegy megemelte a kezelendő bőrfelületet.

Bőrtípusok és várható eredmények:

A fenti képek értelmében, nem mindenkinek és nem minden ember minden bőrterületén hatékony a HIFU kezelés. A vékonyfelhámú igencsak elvékonyodott akár alipikus vagy dehidratált bőrű vendégek számára nem minden esetben kedvező a HIFU hatás, sőt mi több fentartó RF-kezelések, elektroporációs kezelések szükségesek. Ezekkel fentartható az ödéma hatás.Továbbmegyek az ilyen típusú bőrök esetén „elő kell készíteni” a bőrt E-light rejuvenációval egy héttel a kezelés előtt.
Új generációs metódusként a Q-kapcsolású lézerrel történő Karbon-peelingel történő előkezelés, mely újrastruktúrálja a megereszkedett bőrt. Szintén egy héttel előtte! Meglátásom szerint ez az amúgy is rossz anyagcseréjű, elvékonyodott bőrt aktíválja a HIFU kezelésekhez.

Konklúzió:

Számomra a vendégek bőrének vizsgálata és a várható eredmények tisztázása kifejezetten fontos, ezért a fent említett bőrök esetén következőképp alakul a kezelés metódusa:

1. Megelező, alapozó E-light kezelés ill. q-kapcsolású lézer arcon, az érintettt területen 2x-i fedéssel. A rejuvenáció során a fény által ért területeken a hámréteg megvastagodik, tömötebbé válik.A kezelés intenzitása a legalacsonyabb legyen és használni lehet az SHR –funkciót!

2. HIFU kezelés a problémás területen

3. Utókezelés az ödéma fentartására RF(bipoláris vagy tripoláris, esetleg unipolár fejekkek), kiváló a termokoagulációs pontokat tovább aktivizáló-és folyadéktér ozmózist kiváltó hatása van.

Ezek fényében a optimálistól eltérő-mérsékelt elégedettség esetén is hosszantartó rostállomány vastagodást idézhetünk elő.

HIFU gép

Hódi Erika
Kozmetikus Szakoktató
iSkin csapata

Facebook
Twitter
LinkedIn
Shopping Cart