, , ,

eKseption Triple Acid Peeling Mask 100ml (prof)

eKseption Professzionális intenzív hámlasztó maszk 3 féle szerves savval (háromszoros sav-komplex), pH = 3,5

Indikációk:
– A bőr mély megújulását eredményezi
– Csökkenti az érdességet
– Megszünteti a mély ráncokat

Aktív hatóanyagok:
– Glükonolakton
– Laktobionsav
– Tejsav
– Galicare (Ecocert tejsav-észter)

 

Magánszemélyek számára nem elérhető

Az eKseption Peeling Mask termék erős hámlást okoz, amely akár 7 napig is eltarthat. Csökkenti a bőr érdességét, a ráncokat és az öregségi foltokat. A maszk alkalmazása után a bőrápoló termékek növelik az eredményeket, különösen a pigmentációs problémák és a ráncok esetén (regeneráló krémek használata). A maszkot 15 naponta egyszer lehet használni.
Alkalmazás: Kéthetente egyszer alkalmazható. Vigyen fel egy réteg maszkot ecsettel az arcra, a nyakra és a dekoltázsra, elkerülve a szemkontúrt. Hagyja hatni 5-10 percig a bőr típusától függően, 5 percet vékony és érzékeny bőr esetén, legfeljebb 10 percig vastag és zsíros bőrön. Alaposan öblítse le vízzel, hogy ne maradjon szabad sav a bőrön, de a semlegesítőt is használhatja. Végül vigyen fel revitalizáló krémet. Az eljárást követő napokban használjon fényvédőt naponta kétszer a bőr UV-védelme érdekében. Éjszakára használjon szérumot és regeneráló krémet.

Tudomány: Háromszoros sav-komplex

1. A pH-egyensúly helyreállítása: A pha kölcsönhatása a bőrrel az alkalmazás után befolyásolva a savköpenyt. Az enzimaktivitás a pH-gradienstől függ, melyet a környezeti hatások, smink, bőrápolási szokások vagy patológiák zavarhatnak meg. A pha gyengéden hozzájárul a bőr megfelelő pH-értékének eléréséhez, így a helyes bőrmegújítási folyamathoz.
2. Keratolitikus hatás: Feloldja a stratum corneum közötti kötéseket, a bőr megújulását segíti a bazális réteg sejtproliferációjának aktiválásával.
3. Regenerálás: A laktobionsav galaktózt tartalmaz, amely híres sebgyógyító tulajdonságairól. A sav elősegíti és felgyorsítja a sérült bőrszerkezet gyógyulását.
4. Fokozatos behatolás a bőrbe: Kíméletes és nem okoz irritácót.
5. Foto-aging hatás: A laktobionsav gátolja a mátrix metalloproteinázokat, amelyek a bőr öregedésének fő okai.
6. Antioxidáns tulajdonságok: A laktobionsav összeköttetésként szolgálhat a vasionok között, erős antioxidáns hatást biztosít. Eltávolítja a szabadgyököket és megvédi a bőrt a veszélyes ultraibolya sugárzástól. A glükonolakton természetes antioxidáns is, amely ugyanolyan hatékony mint a C-vitamin (aszkorbinsav) és az E-vitamin (tokoferol). A glükonolakton blokkolja a pro-interleukin-1 szintézisét, amely felelős az immunitás és a amelynek magas koncentrációja a corneumban fokozott gyulladást okoz.
7. Mély hidratáló hatás: A laktobionsav képes a víz felszívására és azt a bőr belsejében meg is tartja. A víz a szemcsés bőrrétegbe jutva a kalciumionok koncentrációjának csökkenését okozza, amely stimulálja a lipidszintézist keratinocitákban. Az NMF komponenseként a tejsav erőteljes hidratáló hatású. A tejsav a stratum corneumban a vizet visszatartó anyagok komplexuma, amely vonzza és megtartja a nedvességet. Az epidermális megújuláskor a stratum corneum biológiailag elhalt sejtjeit felváltják az alapréteg metabolikusan aktív sejtjei.
8. Emelő hatás: A tejsav stimulálja a fibroblasztok szaporodását. A fibroblasztok az intercelluláris anyag (kollagén, elasztin, fibronektin) és felelősek a szervezet számára szükséges kenőanyagukról ismert glikozaminoglikánok szintéziséért.
9. Sebosztatikus és komedolitikus hatás: A corneocyták közötti intercelluláris kapcsolatok megszakítása az eltömődött pórusok feloldása és a faggyúszekréció csökkentése. A tejsav elősegíti a trigliceridek lebomlását, és gátolja az aknét okozó baktériumok által felszabadított lipáz mennyiségét, ezáltal megakadályozza a gyulladást. Segít a faggyúszekréció csökkentésében, csökkentve a túlzott zsírosodást és enyhítve a szárazságot, elősegíti a nagy a pórusok szűkítését és a komedo képződést, valamint a papulák és pustulák kialakulását, javítja a pattanásos bőrt anélkül, hogy azt túlszárítaná.
10. Az elhalt hámsejtek leválásával fehérítő hatást ér el:  A tejsav megkönnyíti az egyenletes melanin granulátum eloszlását az epidermiszben, és elősegíti a tirozináz gátlását.
11. Bakteriosztatikus és gyulladáscsökkentő hatás: Elpusztítja az anaerob baktériumokat.

Shopping Cart
>