A tetoválás az igen kényes szolgáltatások közé tartozik. Számtalan pigment kerül manapság forgalomba, számtalan technika áll rendelkezésre, hogy minél szebben, tartósabban dolgozzunk, de…

A vendég igénye, elvárása nem minden esetben áll párhuzamban a tetoválást készítő kollega felkészültségével, színelméleti tudásával.

Többféle megoldás létezik a tetoválás eltávolításra!

Én egyetlen megoldásról a Q-kapcsolt lézeres tetoválás eltávolításról szeretnék írni, mely minden kozmetikus számára elérhető.

https://iskins.hu/termekkategoria/kozmetikai-gepek/tetovalas-eltavolito-gepek/

Beszéljünk először arról mi is a korrekció Q-kapcsolt lézerrel… A lézerfény a másodperc 9-ed része, avagy 15-öd része alatt képes szétrobbantani a pigmenteket, olyan módon hogy nem károsítja a szöveteket. A lézerfény fókuszált, összetartó fénynyaláb, amely célzott rétegben fejti ki hatását. A lézerfény kromofor, festéket, pigmentet tartalmazó anyagban nyelődik el. Az elnyelődés a mesterséges pigmentek tekintetében ún. fragmentációt okoz, vagyis feldarabolja, szinte fizikálisan szétrobbantja a pigment darabokat. A kezelés során a helyesen megválasztott gépi beállítások és a jól kiválasztott szűrő adja az eredményes kezelést.

Itt jön a cikkem ihlette probléma illetve problémák, mellyel sokszor szembesülök. A legalapvetőbb probléma a kezelések közti idő, amit anyagi megfontolás miatt sajnos havi rendszerességgel állapítanak meg némely szakemberek.
A helyes metódus esetén a kezelt területen gyulladás jön létre, ödémával párosulva. A roncsolt pigmentek a nyirokerekbe távoznak, ezért a vendégnek tanácsolni szükséges a fokozott folyadék bevitelt legalább 5 hétig. A gyógyulási és tisztulási fázis legalább 5 hétig tart, sok esetben –a hozzám fordulók alapján- a gyógyult területek színváltozása (a kezelt pigmentek elhelyezkedése, süllyedése, emelkedése) nagyban befolyásolja a következő kezelés időpontját. A pigmentek halványodása nem kizárólag az első 5 hétben zajlik le. Amennyiben az első 5 hétben minimális változás nem következik be a területen, várni kell további másfél két hetet annak érdekében, hogy a határozott tetoválás élek elmosódjanak. Ezután lehetséges a következő időpontot egyeztetni.
Említettem a gép beállításait. Sok esetben a túlzott energia nem helyes olyan jellegű tetoválások esetén, amelyek régen készültek vagy UV-sugarak hatására színt váltottak. Ezen tetoválásoknál a géppel történő nagy energiájú kezelési metódus csupán ront a helyzeten. Beégeti, hegesítheti a területet, sőt a pigmentek jóval nehezebben és hosszabb idő alatt lesznek eltávolítva a kezelések által. Gyakorlatom során azt tapasztaltam, hogy nincs olyan tetoválás, amit nem lehet kiütni, inkább egy rosszul megválasztott kezelőszemély vagy rossz beállítás adhatja a mellékhatásokat és eredménytelenséget.

Az iSkin Q-kapcsolt lézer oktatási technológiája nem csak egy egyszerű gépátadásban merül ki, azon túl, hogy szolgáltatási árakat, metódusokat adunk a vevőink számára. Folyamatos kapcsolattartás, a kezelésekről küldött fotók elemzése és szaktanácsadás a védjegyünk.

iSkin csapata
30/779-4570

Facebook
Twitter
LinkedIn
Shopping Cart