Kavitációs kezelés helyesen, az iSkin elektrokozmetikai képzésén

 

Kavitációs kezelés és hibás kavitációs metódusok.

Egyre fokozódó problémaként könyvelem el, hogy szakmatársaim az alacsonyfrekvenciás ultrahang kezeléseknél több hibát követnek el, így degradálva ezt a kiváló alakformáló eljárást.

Nem szeretném, ha bárki is megbántódna, inkább felvilágosítani szeretnék!

A hibákat pontokba szedtem, majd leírom az ezzel kapcsolatos problémáimat.

1.    A kavitációs technika nem hatóanyag-bevivő technika, kizárólag a közti anyag (UH-gél) ami a kezelőfej és a bőr között van. Ez az alacsony rezgőhullámú hangrezonátor (UH) kizárólag hatóanyag nélküli alakformáláshoz, cellulit simító szolgáltatásokra alkalmazható. Tehát a kavitációs gélek amikben hatóanyag van, fizikailag nem tudnak ezen alacsony frekvencia mentén a bőrbe jutni. Kapszaicin, vagy más hatóanyagos köztianyagot megvehettek, de semmi értelme, nyugodtan a sima UH –gélt használjátok, olcsóbb és ugyanazt érjük el hatásként.

2.    A kavitációs kezeléseket minimum 2 cm-es zsírvastagság mellett végezzünk bizonyos testrészeken, ami a has, belső comb, fenék és a tompor területe, illetve a bricsesz. Fentebb írtam, szükséges a minimum 2 cm-es zsír, hogy a kezelőfejet így alá tudjuk támasztani a kezelési felületnek. Főleg a hason lévő kezelések bántják a szakmai szememet. Hasfalunkat igen erős ún. fascia veszi körül. Ez egy izompólya, ami a hasüregi szerveket védi a mechanikai hatásoktól, így ezért sem félünk, aggódunk a kavitációs technikáktól. DE… a kavitációs ultrahang hatására a hullámok egy része a 28 kHz-es tartományú gépek esetén (ez mélyebb rétegekig képes áthatolni, mint a 40kHz-es) sok esetben a női nemi szerveket felületesen is, de érinthetik és hosszútávú és kúraszerű alkalmazás esetén károsodhatnak. Esetleg oldalfekvéssel segíthetjük a kényelmesebb kezelést, amit lentebb képpel is mutatok.

Természetesen a képen lévő hölgy nem rendelkezik 2 cm-es zsírréteggel, de így könnyebb elképzelni, hogy minimum 9-15 kg súlyfelesleg szükséges a kavitációs kezeléshez és ez az oldalfekvés a hasi kezelések során is alkalmazható. Belső combon és a fenék és tompor részen a merőleges technika használható meghatározott ideig, de lehetőség szerint, ha megoldható a lentebb lévő kezelési technikát is alkalmazhatjuk a hatásosság érdekében.

3.    Fenti gondolatmenetet követve a kavitációs kezelési idő, amit szeretnék kiemelni. Egy nap egy vendég esetén, maximum 4-6 terület kezelhető meg (4-6 tenyérnyi). A kezelési idő pedig 6-8 perc egy tenyérnyi területen. Ez az időtartam nem terheli meg a kezelőt és a vendéget egészségügyileg, viszont optimálisan fejti ki hatását a felhalmozódó, pangó, kismértékű nyirokér ödémára és cellulit problémára. Egyébiránt a kavitációs fej piezo-elkektromos kristályának (pl. titánium –bárium) nem tesz jót a hosszú időtartamú kezelés. kezelés kevésbé hatékony és a piezo kristály is „ kifáradhat”, ami a kezelőfej károsodásához vezethet. Maximum 48 percig kavitálhatunk 6 tenyérnyi területen és a kezelések után biztosítani kell a nyirokelvezetést, akár kézzel vagy géppel. Javasolhatom a gépi elvezetéshez a szelektív ingeráramos, légkamrás (nyirokcsizma, hullámmasszázs) gépeket, a folyadéködémát kiváltó RF –et (ez persze feszesít is) illetve minden kapilláris tágulattal járó kozmetikai gépeket.

4.    Ami talán a legjobban dühít az az amikor arcon kavitálnak!!! Nem gondolják, hogy ez veszélyes és nem kivitelezhető? Hiszen a kavitációs fejek 8-9 cm átmérőjűek, tehát ilyen nagy kezelőfej esetén nem is értem, hogy nem jönnek rá, hogy ez lehetetlen! A másik pedig a vendég fejében képződő hang, ami olyan elviselhetetlen pont az agykoponya és arckoponya csontjain megrezonáltatva. Egyszerűen TILOS és NEM SZABAD!!! Szerencsére egyre kevésbé látom ezen hirdetéseket és rossz technikákat, de a nem kellőképpen történő (vagy egyáltalán nincs oktatás a cég részéről) oktatások is sok problémát okoznak ezen a téren.

Záró soraimban pedig azt emelném ki, hogy bár sok fajta kis-és nagygépet oktatunk, de mindig törekszünk az elektrokozmetikai oktatásokat egyénre szabni, időt nem kímélve. Mindig és minden körülmények között szeretnénk professzionális technikákat, magas szinten oktatni, hogy minden tekintetben segítsük a gép árát visszatermelni, hogy aztán csak a haszonnal kelljen a kollegáknak foglalkozni.

Elektrokozmetikai oktatás-Kozmetikusok számára

iSkin csapata

0
%d blogger ezt szereti: