Kavitációs kezelés és hibás kavitációs metódusok.

Egyre fokozódó problémaként könyvelem el, hogy szakmatársaim az alacsonyfrekvenciás ultrahang kezeléseknél több hibát követnek el, így degradálva ezt a kiváló alakformáló eljárást.

Nem szeretném, ha bárki is megbántódna, inkább felvilágosítani szeretnék!

A hibákat pontokba szedtem, majd leírom az ezzel kapcsolatos problémáimat.

1.    A kavitációs technika nem hatóanyag-bevivő technika, kizárólag a közti anyag (UH-gél) ami a kezelőfej és a bőr között van. Ez az alacsony rezgőhullámú hangrezonátor (UH) kizárólag hatóanyag nélküli alakformáláshoz, cellulit simító szolgáltatásokra alkalmazható. Tehát a kavitációs gélek amikben hatóanyag van, fizikailag nem tudnak ezen alacsony frekvencia mentén a bőrbe jutni. Kapszaicin, vagy más hatóanyagos köztianyagot megvehettek, de semmi értelme, nyugodtan a sima UH –gélt használjátok, olcsóbb és ugyanazt érjük el hatásként.

2.    A kavitációs kezeléseket minimum 2 cm-es zsírvastagság mellett végezzünk bizonyos testrészeken, ami a has, belső comb, fenék és a tompor területe, illetve a bricsesz. Fentebb írtam, szükséges a minimum 2 cm-es zsír, hogy a kezelőfejet így alá tudjuk támasztani a kezelési felületnek. Főleg a hason lévő kezelések bántják a szakmai szememet. Hasfalunkat igen erős ún. fascia veszi körül. Ez egy izompólya, ami a hasüregi szerveket védi a mechanikai hatásoktól, így ezért sem félünk, aggódunk a kavitációs technikáktól. DE… a kavitációs ultrahang hatására a hullámok egy része a 28 kHz-es tartományú gépek esetén (ez mélyebb rétegekig képes áthatolni, mint a 40kHz-es) sok esetben a női nemi szerveket felületesen is, de érinthetik és hosszútávú és kúraszerű alkalmazás esetén károsodhatnak. Esetleg oldalfekvéssel segíthetjük a kényelmesebb kezelést, amit lentebb képpel is mutatok.

Természetesen a képen lévő hölgy nem rendelkezik 2 cm-es zsírréteggel, de így könnyebb elképzelni, hogy minimum 9-15 kg súlyfelesleg szükséges a kavitációs kezeléshez és ez az oldalfekvés a hasi kezelések során is alkalmazható. Belső combon és a fenék és tompor részen a merőleges technika használható meghatározott ideig, de lehetőség szerint, ha megoldható a lentebb lévő kezelési technikát is alkalmazhatjuk a hatásosság érdekében.

3.    Fenti gondolatmenetet követve a kavitációs kezelési idő, amit szeretnék kiemelni. Egy nap egy vendég esetén, maximum 4-6 terület kezelhető meg (4-6 tenyérnyi). A kezelési idő pedig 6-8 perc egy tenyérnyi területen. Ez az időtartam nem terheli meg a kezelőt és a vendéget egészségügyileg, viszont optimálisan fejti ki hatását a felhalmozódó, pangó, kismértékű nyirokér ödémára és cellulit problémára. Egyébiránt a kavitációs fej piezo-elkektromos kristályának (pl. titánium –bárium) nem tesz jót a hosszú időtartamú kezelés. kezelés kevésbé hatékony és a piezo kristály is „ kifáradhat”, ami a kezelőfej károsodásához vezethet. Maximum 48 percig kavitálhatunk 6 tenyérnyi területen és a kezelések után biztosítani kell a nyirokelvezetést, akár kézzel vagy géppel. Javasolhatom a gépi elvezetéshez a szelektív ingeráramos, légkamrás (nyirokcsizma, hullámmasszázs) gépeket, a folyadéködémát kiváltó RF –et (ez persze feszesít is) illetve minden kapilláris tágulattal járó kozmetikai gépeket.

4.    Ami talán a legjobban dühít az az amikor arcon kavitálnak!!! Nem gondolják, hogy ez veszélyes és nem kivitelezhető? Hiszen a kavitációs fejek 8-9 cm átmérőjűek, tehát ilyen nagy kezelőfej esetén nem is értem, hogy nem jönnek rá, hogy ez lehetetlen! A másik pedig a vendég fejében képződő hang, ami olyan elviselhetetlen pont az agykoponya és arckoponya csontjain megrezonáltatva. Egyszerűen TILOS és NEM SZABAD!!! Szerencsére egyre kevésbé látom ezen hirdetéseket és rossz technikákat, de a nem kellőképpen történő (vagy egyáltalán nincs oktatás a cég részéről) oktatások is sok problémát okoznak ezen a téren.

Záró soraimban pedig azt emelném ki, hogy bár sok fajta kis-és nagygépet oktatunk, de mindig törekszünk az elektrokozmetikai oktatásokat egyénre szabni, időt nem kímélve. Mindig és minden körülmények között szeretnénk professzionális technikákat, magas szinten oktatni, hogy minden tekintetben segítsük a gép árát visszatermelni, hogy aztán csak a haszonnal kelljen a kollegáknak foglalkozni.

Elektrokozmetikai tanfolyam-Kozmetikusok számára

iSkin csapata

Facebook
Twitter
LinkedIn
Shopping Cart