Elektroporáció:

Az elektroporáció technológiája mögött a nagyfeszültségű elektromos impulzusok kontrollált alkalmazása áll. Ezek az impulzusok rövid időintervallumra csatornákat nyitnak meg a sejtmembrán kettős foszfolipid rétegében azáltal, hogy megnövelik az átjárhatóságát, így a sejtközötti térben réskapcsolatok jönnek létre. Ezek által nagymennyiségű hatóanyagfelszívódás érhető el a faggyúmirigyek és verejtékmirigyek nyílásán keresztül. A hatóanyag a felhámon át a pilosebaceus egységek és verejtékmirigyek falain keresztül jut be a sejtközötti térbe. Maga a folyamat visszafordítható és csupán átmeneti.

Sejtszinten ezek az ideiglenesen létrejövő csatornák a sejtmembránon lehetővé teszik az aktív hatóanyagok bejuttatását a sejtbe. Közvetlenül a sejtbe történő hatóanyagpenetráció a bőr – kiváltképp a szaruréteg – átjárhatóságának a növelésével érhető el. Az elektromos impulzusok hatással vannak a sejtmembránokra, és a lipidek elektro-rotációjához vezetnek, amely folyamat által végül a sejtmembrán kettős foszfolipid rétegében pillanatnyi időtartamra pórusok alakulnak ki.

Mesolux mezoterápiás gép kezelőfejek

Ez a mechanizmus segíti elő azt, hogy a hatóanyagok a bőr legmélyebb rétegéig eljussanak fokozatosan. A beállított paraméterektől függően az eszköz szabályozza a hatóanyag penetrációt a választott kezelési területen.
A sejtmembránon megnyíló ideiglenes pórusok mellett ugyanez idő alatt másfajta hatóanyagbejutási mód is fellelhető. Facilitált diffúzió jön létre a sejtközötti térben, a membránon képződő vízoldékony anyagokat átengedő csatornákon keresztül jut be a hatóanyag a sejten belüli térbe. Ezen csatornák mélysége, szélessége és folytonossága a használt impulzus értékein múlik. Mindkét fajta hatóanyagbejutási mód (csatornafehérjék általi facilitált diffúzió és a polaritás megváltoztatása által létrehozott pórusok) ugyanúgy működik a pilosebaceus egységek és verejtékmirigyek falán keresztül, igy ez hatóanyagok széleskörű felszívódását eredményezi. Ebből kifolyólag a nagyfeszültségű impulzusos transzdermális elektroporáció a leghatékonyabb módszer a hatóanyagok injekciózás nélküli bejuttatására a bőrbe, mind a beadott hatóanyagok mennyisége, mind az eljuttatható hatóanyagok sokfélesége miatt.

A transzdermális elektroporáció egy hatékony alternatíva a tűs mezoterápiára.
– kiemelkedően magas hatóanyag penetráció
– értékes összetevők bejuttatása töltőanyag/szállítóközeg alkalmazása nélkül
– különböző molekulasúlyú hatóanyagok bejuttatása
– nincsenek mellékhatásai

Fényterápia:

Fényterápia vagy másnéven biofoton terápia egy meglehetősen új non-invazív terápiás alternatíva, amely forradalmasította a különböző bőrállapotok és tünetek kezelését.

Lényege a fényenergia látható fényspektrummá való átalakítása, mely olyan kémiai és fizikai reakciókat indít be, amik terápiás változásokat idéznek elő a páciensekben.
A látható fénytartományon belül dolgozik a biofoton terápia mind celluláris mind molekuláris szintű változásokat generálva, mint a stimuláció, szuppresszió, vagy akár egyes speciális baktériumok elpusztítása.
A kezelés során alkalmazott fényterápia teljesen szelektív módon hat a molekulákra és egyéb sejtalkotókra, ami azt jelenti, hogy a várt kezelési eredmény az alkalmazott fényterápia hullámhosszától fog függeni. A molekulákat, melyek képesek interakcióba lépni a fénnyel azáltal, hogy elnyelik energiájukat, kromofór csoportoknak hívják, és minden hullámhosszhoz tartozik egy bizonyos kromofór csoport.

A 633 nm (egy bizonyos vörös) fénytartományhoz kapcsolódó kromofór csoport a citokróm c-oxidáz, egy protein, amelynek stimulációja képes felgyorsítani a sejtanyagcserét. Ennek alkalmazásával aktiváljuk a bőr mátrixának helyreállító folyamatait a fibroblasztok anyagcseréjének gyorsítása során. Továbbá ez a bizonyos hullámhossz regenerálja a kollagénállományt, stimulálja az erek mikrocirkulációját és gyulladáscsökkentő hatása is van.

A 420 nm (kék UV) fénytartománnyal történő biofoton terápiához a porfirin nevű kromofór tartozik, melyet a Propionibacterium acnes hoz létre, és mely elnyeli ezt a fényenergiát, közben pedig oxigéngyököket termel, mely a baktérium lebomlását eredményezi.

Ezáltal a fototerápia lehetőséget nyújt számunkra, hogy a kezelési célnak megfelelően válasszunk hullámhosszt, vagy kombináljuk ezt a technikát más eljárásokkal a legjobb eredmény érdekében.

A hullámhossz függvényében igen különböző kezeléseket végezhetünk úgy, mint sárgaság kezelése, akne kezelés, gyulladáscsökkentés, ráncmegelőzés, feszesítés, stb.
– meglehetősen szelektív kezelési lehetőségek
– önmagában vagy más technikákkal kombinálva is hatásos
– nincsenek mellékhatásai

Foto-elektroporáció:

A Mesolux ST mezoterápiás gép az elektroporáció és a fototerápia kombinációjával dolgozik így létrehozva egy olyan szinergikus egységet, mely mindkét technika eredményességét javítja külön-külön.

A fényterápia alkalmazása 633 nm-en növeli az érfalak átjárhatóságát és a mikrocirkulációt, ezzel javítva a bőrfelszínen alkalmazott hatóanyag penetrációját, mely emeli a kezelés hatékonyságát.

A Mesolux ST készülék egy speciális nagyfeszültségű elektromos impulzussal dolgozik minden kezelési típus (arc, fejbőr, test) esetén, mely tökéletes a leghatékonyabb eredmény eléréséhez.
Ez azt is jelenti, hogy a különböző fej egységek az adott kezelendő terület sajátosságainak megfelelően lettek kialakítva az ahhoz szükséges legoptimálisabb eredmény elérének érdekében.

A fénykibocsájtó diódák kialakítása során tanulmányoztuk a célterületnek a sajátos kezelési igényét, és ennek megfelelően lettek tervezve és létrehozva, így fontos, hogy mindig a kezelési területnek megfelelő egységet használja.
A Mesolux ST fototerápiás rendszer keskeny spektrumú félvezető diódát használ 633 illetve 420 nm tartományban, ezek olyan keskeny spektrumú látható fényt hoznak létre, mely nem jár hőhatással. Az alacsony energiájú fényemissziós eljárás nem roncsoló vagy invazív hatású.

Ennek a technológiának a lényege – ahogy feljebb is olvashattuk – a sejtaktivitás biostimulációjában és modulációjában rejlik a fényérzékelő receptorok (kromofórok) aktivációja által. A hullámhossz illetve a hullámforma folyamatossága/pulzálása által érhetünk el különböző eredményeket úgy, mint a biostimuláció, szuppresszió vagy akár bizonyos baktériumok eliminációja.

Használati protokoll:

A Melosux ST mezoterápiás gép megszámlálhatatlan test-, haj-, és arckezeléshez lett kifejlesztve, ennek értelmében megszámlálhatatlan mennyiségű kezelési opció létezik a piacon fellelhető termékeknek köszönhetően. A Mesolux ST kezelésekhez alkalmazható ampulláknak mindenképpen vízoldékony hatóanyagokat kell tartalmaznia, szabad vagy liposzómába zárt formában, magas vagy kiemelkedően magas koncentrációban.

A kezelés végeredménye a használt hatóanyag minőségén múlik, ezért kifejezetten csak azoknak a termékeknek a bevitelét ajánljuk, melyek elektroporációs eljáráshoz lettek kifejlesztve.

            Első kezelés azonnali eredménye!

Számos laboratórium van a piacon, melyek a Mesolux ST készülékkel kompatibilis termékeket fejlesztenek, a legnagyobbakkal mi magunk is együttműködünk közös protokollok kidolgozása érdekében gépünkhöz, így ha érdekli, melyik terméket érdemes használnia a Mesolux ST készülékkel a legoptimálisabb eredmény érdekében, lépjen velünk kapcsolatba.

Vagy tekintse meg Mesolux készülékünket:

https://iskins.hu/termek/mesolux-foto-elektroporacio-mezoterapias-gep/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Shopping Cart