A mezoterápiás gép  az elektroporáció technológiája mögött a nagyfeszültségű elektromos impulzusok kontrollált alkalmazása áll. Ezek az impulzusok rövid időintervallumra csatornákat nyitnak meg a sejtmembrán kettős foszfolipid rétegében azáltal, hogy megnövelik az átjárhatóságát, így a sejt közötti térben réskapcsolatok jönnek létre. Ezek által nagy mennyiségű hatóanyag felszívódás érhető el a faggyúmirigyek és verejtékmirigyek nyílásán keresztül. A hatóanyag a felhámon át a pilosebaceus egységek és verejtékmirigyek falain keresztül jut be a sejt közötti térbe. Maga a folyamat visszafordítható és csupán átmeneti.

A mezoterápiás gép hatásmechanizmusa

Sejtszinten ezek az ideiglenesen létrejövő csatornák a sejtmembránon lehetővé teszik az aktív hatóanyagok bejuttatását a sejtbe. Közvetlenül a sejtbe történő hatóanyag penetráció a bőr – kiváltképp a szaruréteg – átjárhatóságának a növelésével érhető el. Az elektromos impulzusok hatással vannak a sejtmembránokra, és a lipidek elektro-rotációjához vezetnek, amely folyamat által végül a sejtmembrán kettős foszfolipid rétegében pillanatnyi időtartamra pórusok alakulnak ki.
Ez a mechanizmus segíti elő azt, hogy a hatóanyagok a bőr legmélyebb rétegéig eljussanak fokozatosan, a mezoterápiás gép hathatós segítségével. A beállított paraméterektől függően az eszköz szabályozza a hatóanyag penetrációt a választott kezelési területen.

A mezoterápiás gép és a hatóanyagbevitel

A sejtmembránon megnyíló ideiglenes pórusok mellett ugyanez idő alatt másfajta hatóanyag bejutási mód is fellelhető. Facilitált diffúzió jön létre a sejtközötti térben, a membránon képződő vízoldékony anyagokat átengedő csatornákon keresztül jut be a hatóanyag a sejten belüli térbe. Ezen csatornák mélysége, szélessége és folytonossága a használt impulzus értékein múlik.

Hatóanyag bejutási módok mezoterápiás gép alkalmazásával

Mindkét fajta hatóanyag bejutási mód (csatornafehérjék általi facilitált diffúzió és a polaritás megváltoztatása által létrehozott pórusok) ugyanúgy működik a pilosebaceus egységek és verejtékmirigyek falán keresztül. Így ez hatóanyagok széleskörű felszívódását eredményezi.

Mezoterápia-injekció nélküli hatóanyag bevitel

Ebből kifolyólag a nagyfeszültségű impulzusos transzdermális elektroporáció a leghatékonyabb módszer a hatóanyagok injekciózás nélküli bejuttatására a bőrbe, mind a beadott hatóanyagok mennyisége, mind az eljuttatható hatóanyagok sokfélesége miatt.

A transzdermális elektroporáció

Íme a hatékony alternatíva a tűs mezoterápiára.
– kiemelkedően magas hatóanyag penetráció
– értékes összetevők bejuttatása töltőanyag/szállítóközeg alkalmazása nélkül
– különböző molekulasúlyú hatóanyagok bejuttatása
– nincsenek mellékhatásai

Fényterápia mezoterápiás gép használatával

A Mesolux ST gép segítségével a fényterápia vagy másnéven biofoton terápia egy meglehetősen új non-invazív terápiás alternatíva alkalmazható, amely forradalmasította a különböző bőrállapotok és tünetek kezelését.
Lényege a fényenergia látható fényspektrummá való átalakítása, mely olyan kémiai és fizikai reakciókat indít be, amik terápiás változásokat idéznek elő a páciensekben.

A mezoterápiás gép és a biofoton terápia

A látható fénytartományon belül dolgozik a biofoton terápia mind celluláris mind molekuláris szintű változásokat generálva, mint a stimuláció, szuppresszió, vagy akár egyes speciális baktériumok elpusztítása.

A kezelés módja

A Mesolux ST mezoterápiás géppel végzett kezelés során alkalmazott fényterápia teljesen szelektív módon hat a molekulákra és egyéb sejtalkotókra. Ez azt jelenti, hogy a várt kezelési eredmény az alkalmazott fényterápia hullámhosszától fog függeni. A molekulákat, melyek képesek interakcióba lépni a fénnyel azáltal, hogy elnyelik energiájukat, kromofór csoportoknak hívják, és minden hullámhosszhoz tartozik egy bizonyos kromofór csoport.

Fénytartományok

A 633 nm (egy bizonyos vörös) fénytartományhoz kapcsolódó kromofór csoport a citokróm c-oxidáz, egy protein, amelynek stimulációja képes felgyorsítani a sejtanyagcserét. Ennek alkalmazásával aktiváljuk a bőr mátrixának helyreállító folyamatait a fibroblasztok anyagcseréjének gyorsítása során.

Hullámhossz

Továbbá ez a bizonyos hullámhossz regenerálja a kollagénállományt, stimulálja az erek mikrocirkulációját és gyulladáscsökkentő hatása is van.
A 420 nm (kék UV) fénytartománnyal történő biofoton terápiához a porfirin nevű kromofór tartozik, melyet a Propionibacterium acnes hoz létre. Ez elnyeli ezt a fényenergiát, közben pedig oxigéngyököket termel, mely a baktérium lebomlását eredményezi.

A fototerápia lehetőségei

Ezáltal a fototerápia lehetőséget nyújt számunkra, hogy a kezelési célnak megfelelően válasszunk hullámhosszt, vagy kombináljuk ezt a technikát más eljárásokkal a legjobb eredmény érdekében.

Kezelés típusok mezoterápiás géppel

A hullámhossz függvényében igen különböző kezeléseket végezhetünk úgy, mint sárgaság kezelése, akne kezelés, gyulladáscsökkentés, ráncmegelőzés, feszesítés, stb.
– meglehetősen szelektív kezelési lehetőségek
– önmagában vagy más technikákkal kombinálva is hatásos
– nincsenek mellékhatásai

Foto-elektroporáció:

A Mesolux ST az elektroporáció és a fototerápia kombinációjával dolgozik így létrehozva egy olyan szinergikus egységet, mely mindkét technika eredményességét javítja külön-külön.
A fényterápia alkalmazása 633 nm-en növeli az érfalak átjárhatóságát és a mikrocirkulációt, ezzel javítva a bőrfelszínen alkalmazott hatóanyag penetrációját, mely emeli a kezelés hatékonyságát.

Impulzusok

A Mesolux ST mezoterápiás gép egy speciális nagyfeszültségű elektromos impulzussal dolgozik . Minden kezelési típus (arc, fejbőr, test) esetén, mely tökéletes a leghatékonyabb eredmény eléréséhez.
Ez azt is jelenti, hogy a különböző fej egységek az adott kezelendő terület sajátosságainak megfelelően lettek kialakítva az ahhoz szükséges legoptimálisabb eredmény elérésének érdekében.

Mezoterápiás gép segítségével végzett kezelések, igényekre tervezve

A fénykibocsájtó diódák kialakítása során tanulmányoztuk a célterületnek a sajátos kezelési igényét, és ennek megfelelően lettek tervezve és létrehozva. Fontos, hogy mindig a kezelési területnek megfelelő egységet használja.

Keskeny spektrumú dióda

A Mesolux ST fototerápiás rendszere keskeny spektrumú félvezető diódát használ 633 illetve 420 nm tartományban. Ezek olyan keskeny spektrumú látható fényt hoznak létre, mely nem jár hőhatással.

Technológia

Az alacsony energiájú fényemissziós eljárás nem roncsoló vagy invazív hatású.
Ennek a technológiának a lényege – ahogy feljebb is olvashattuk – a sejtaktivitás biostimulációjában és modulációjában rejlik a fényérzékelő receptorok (kromofórok) aktivációja által. A hullámhossz illetve a hullámforma folyamatossága/pulzálása által érhetünk el különböző eredményeket úgy, mint a biostimuláció, szuppresszió vagy akár bizonyos baktériumok eliminációja.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Shopping Cart