, ,

eKseption Hydration Sparkle 50 ml (prof)

Könnyű hidratáló készítmény „vízcsepp” formulával. Fő hatóanyaga a tejsav.

pH=5

Indikáció:
– Hidratálás tejsavval
– Helyreállítja a bőr pH-értékét
– Aktiválja a hámlasztó enzimeket
– Növeli a bőr ragyogását
– Víz az olajban tápláló formula
– Visszaállítja a bőr nedvesség tartalmát
– Csökkenti a bőr érdességét
– Zsíros és kombinált bőrtípusra

Aktív összetevők:
– Tejsav
– Nátrium-laktát

Magánszemélyek számára nem elérhető

Víz az olajban hidratáló krém tejsavval és nátrium-laktáttal. Exkluzív „vízcsepp” (water drop) formulájú készítmény, rendkívül könnyű és frissítő textúrával. Azonnal csökkenti a finom vonalakat, és feltölti a bőrt. Kifejezetten zsíros és kombinált bőrre tervezték. A hidratáló „vízcsepp” technológiájú készítmény bőrre kerülve nagy mennyiségű esszenciális vizet szabadít fel, hogy mélyen átnedvesítse és felfrissítse a bőrt. A formula természetes hidratáló faktorokat, tejsavat és nátrium-laktátot tartalmaz, és rendkívül hatékonyan segíti elő a bőr megújulását, finom hámlasztását, csökkenti a pigmentációt és helyreállítja a bőr pH-ját.
Használata: Egyszer vagy kétszer naponta (arc, nyak dekoltázs).

Tudomány: A tejsav hatása a bőrre

1. A pH-egyensúly helyreállítása: Az enzimaktivitás a pH-egyensúlytól függ, amelyet a környezet, smink, bőrápolás vagy patológia károsíthat, megzavarhat. A tejsav segít elérni a megfelelő pH-szintet, helyreállítja a pH-egyensúlyt és a bőr megfelelő megújulási folyamatát.
2. Keratolitikus hatás: A hámréteg corneocytái közötti kötések megszakítása az elhalt hámsejtek leválását eredményezik. Ez a folyamat elősegíti a bőr megújulását, aktiválva a sejtszaporodást az alaprétegben.
3. Hidratáló hatás: A tejsav az NMF egyik komponenseként erősen hidratáló hatású. A tejsav egy víz visszatartó anyag komplex része, amely képes a nedvesség vonzására és megtartására. Az epidermális megújulás révén a biológiailag elhalt hámsejtek helyébe az alapréteg metabolikusan aktív sejtjei lépnek.
4. Emelő hatás: A tejsav stimulálja a fibroblasztok szaporodását. A fibroblasztok termelik az intercelluláris anyag összetevőit (kollagén, elasztin, fibronektin) és felelősek a glikozaminoglikánok jelenlétéért, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi test számára.
5. Sebosztatikus és komedolitikus hatás: A corneocyták közötti intercelluláris kapcsolatok megszakítása, az eltömődött pórusok feloldása és a faggyúszekréció csökkentése. A tejsav elősegíti a trigliceridek lebomlását, és gátolja az aknét okozó baktériumok által felszabadított lipáz mennyiségét, ezáltal megakadályozza a gyulladást. Segít a faggyúszekréció csökkentésében, csökkentve a túlzott zsírosodást és enyhítve a szárazságot, elősegíti a nagy a pórusok szűkítését és a komedo képződést, valamint a papulák és pustulák kialakulását, javítja a pattanásos bőrt anélkül, hogy azt túlszárítaná.
6. Az elhalt hámsejtek hámlasztásával fehérítő hatást ér el. A tejsav megkönnyíti az egyenletes melanin granulátum eloszlását az epidermiszben, és elősegíti a tirozináz gátlását.
7. Bakteriosztatikus és gyulladáscsökkentő hatás: Az ionizált tejsav savasító hatására támaszkodva a bőrbe hatoló laktát-ion kedvezőtlen feltételeket biztosít a kórokozó baktériumok szaporodásához (leginkább az anaerob baktériumokkal szemben hatásos, és kissé kevésbé hatékony az élesztők és gombák ellen).

Shopping Cart