, ,

eKseption Retin-Oil Booster 30 ml

18,890 Ft

pH=5

Indikációk:
– Fokozza a peeling hatását
– Csökkenti a finom és közepes ráncokat
– Tisztátalan bőrre
– Halványítja foltokat, homogén arcszínt kölcsönöz

Fő összetevök:
– Retinol 0,3%
– E-Vitamin 1%

Ez az exkluzív Retin-oil szérum mintegy lökésterápia, úgy hat a bőrre retinol (0,3%) és E vitamin (1%) tartalmának köszönhetően. Alkalmazása során egy egyedülálló pihe puha párna és finom púderszerű utóérzés tapasztalható. Ezt a készítményt a resurfacing (mélyrétegű) professzionális peeling kezelések erősítésére fejlesztették kutatóink. A retinoil kezelés ideális a problémás és nap-károsított bőrnek. A kezelés során csökkennek a finom és a kisebb ráncok és a pigmentációs elváltozások. Az új pattanások látványosan ritkulnak. A kitágult pórusok összébb húzódnak. A készítmény exkluzív formulája által maximális penetrációt (felszívódást) biztosít és kiküszöböli a más retinol krémekkel kapcsolatos oly gyakori irritációt.
Használata: Este egy borsónyit felviszünk a megtisztított bőrre, vigyázva, hogy szembe ne kerüljön. Az optimális eredmény érdekében várni kell, 30 percet mielőtt más készítményt alkalmaznánk. Eleinte hetente egyszer, majd kétszer, később fokozatosan, maximum minden második nap használjuk. Magas retinol koncentrációja miatt konzultáljunk bőrgyógyászunkkal. A retinol esetenként növelheti a bőr fényérzékenységét. Mindig használjunk egy magas fényvédő faktoros széles spektrumú krémet is a kezelés során. Post-peel hatás erősítés céljából a professzionális kezelés végén alkalmazzuk a Retinoil Boostert, kizárólag Ekseption kezelések után.
Elővigyázatosság: A retinol készítményeket várandós anyák, ill. akik a közeljövőben terveznek, terhességet nem használhatják!

Tudomány: A Retin-oil szérum fő összetevője, a Retinol

Retinol: A retinol elősegíti az epiteliális sejtek megfelelő működését. A glikoprotein szintézishez bizonyos szintű A-vitamin szükséges. Az A-vitamin fontos összetevő, amelyre immunrendszerünknek is szüksége van. Több mint 40 évnyi kutatás bizonyította, hogy a retinol láthatóan növeli a bőr feszességét, csökkentheti a finom ráncokat, jelentősen javítja az egyenetlen bőrszínt, sima és finom bőrfelszínt eredményez. A retinoidok (az A-vitamin szintetizált ekvivalensei) szabályozzák a sejt differenciálódást, a proliferáció és az intercelluláris kommunikáció folyamatának elősegítésével. Amikor a retinoidok bejutnak egy sejtbe, kötést képeznek a nuklein szenzorokkal. Így, a sejt genom szakaszai aktiválódnak vagy lassulnak. A retinolnak az epidermiszre gyakorolt hatásai a következők: hámsejtek több fehérje és kollagén rost hálózatot kezdenek el előállítani, a meglévő kollagént pedig lassabban bontják le. E két hatás eredménye, hogy a bőr kollagén-tartalma nő, ami a ráncok csökkenéséhez vezet. A retinol gyorsítja a bazális réteg sejtjeinek osztódását, ezzel serkenti a bőr felső rétegének megújulási folyamatát. Ennek eredménye az érezhetően simább és üdébb bőr.
– a keratinociták mitotikus aktivitásának fokozása
– a keratinizáció, a differenciálódás és a melanogenezis normalizálása
– az epidermális lipidszintézis aktiválása és stimulálása, a dermisz extracelluláris mátrixának összetevőinek aktiválása
– az atipikus sejtek számának csökkenése.

Shopping Cart
>