Ami a gyulladt bőrt illeti…

Kozmetikusként gyakran találkozom olyan vendéggel, ismerőssel, akinek kifejezetten gyulladásra hajlamos, szeborreás bőre van. Természetesen átestek már szteroid kezelésen esetleg, belső antibiotikus kezelésen, avagy Roaccutan/Sotret kezelésen, de ezek hatékonysága igen sok esetben megkérdőjelezhető.

Az a meglátásom, vannak olyan esetek, amikor nem lenne szükség ilyen mérvű beavatkozásokra. Ez nagymértékben függ az elváltozás súlyosságától (acne vulgaris) Hiszek abban, hogy óvatos hidratálással és gyulladás-csökkentéssel, illetve 0-terápiás kezeléssel megoldható a bőr védelmi rendszerének újraépítése.

Hogy mi is ez a 0-terápia?

Tulajdonképpen a gyulladt bőrt szó szerint békén hagyjuk, amennyiben a felhám teljes funkció kiesett módon reagál mindenre (felszívási képtelenség, védekezési képtelenség. stb), száraz repedezett, gyulladt papulák borítják a területet. Az első alkalommal a lehető legkevesebb hatóanyag tartalmú letisztító anyagot kell a vendégünk bőrére rakni. Teljesen felesleges egy felszívás híján lévő bőrt -ami száraz felhámú és érzékeny-, bármilyen hatóanyaggal terhelni. Alapvetően a legfontosabb teendőnk a bőrfelszíni emulzió újraépítése, regenerációja, illetve a hidratáció biztosítása. Ezt megtehetjük olyan hidratáló anyagokkal, mint pl. a karité-vaj, jojoba-olaj, ligetszépe-olaj, ami a membrán struktúra újjáépítésében a bőrfelszíni emulzió zsíros fázisának a helyrehozásához nagyban hozzájárul.

Továbbá olyan zsírszerű anyagokat is a vendégünk bőrére rakhatunk, amelyek magas triglicerid, alfa-linolén, ceramid tartalmúak, melyek védelmi rendszerként épülnek fel és segítik mindaddig a bőrt, amíg annak szaruképzése és keringése, illetve védekező Barrier-funkciója, újra a régi nem lesz.

Tulajdonképpen mesterségesen építünk fel egy bőrfelszínt, amíg az alatta lévő terület meg nem gyógyul. Ha ezeket időben felismerjük és nem kezdünk bele erős mechanikai hatású kezelésekbe, felesleges hatóanyag-bejuttatásba, akkor rövidebb idő alatt érünk el eredményt a problémás,gyulladt területeken.

Szakértő diagnosztika, gyors, tartós gyógyulás!

iSkin csapata

Facebook
Twitter
LinkedIn
Shopping Cart